vrijdag 23 oktober 2009

Doel van het huwelijk

.





1.Om elkaar tot steun te zijn in voor en tegenspoed. God zag dat de mens niet alleen moest zijn. (Gen.2:18) Voor alleenstaanden geldt dat zij mogen rekenen op God die voor ons meer wil zijn dan een huwelijkspartner (Hos.2:18 en 1 Kor.7:1, 2)

2.Om samen naar het voorbeeld van het hemelse huwelijk (Jezus en de gemeente) God te dienen en zo tot zegen te zijn voor elkaar en voor anderen. (Ef.5:32).3.Laat ons niet vergeten, ook om nageslacht te hebben Gen.1:27,28 is het eerste gebod in de Bijbel, de allereerste opdracht gaf Hij aan het eerste mensenpaar, er staat namelijk letterlijk, “En God schiep de mens naar zijn beeld; naar Gods beeld schiep Hij hen; man en vrouw schiep Hij hen. En God zegende hen en God zeide tot hen: Weest vruchtbaar en wordt talrijk;”

De tendens van onze maatschappij is geen of minder kinderen per gezin te hebben. Het is goed om ook in deze zaken met God te raden te gaan en besef altijd dat wij niet moeten leven en denken als de wereld.

Gezinsplanning
Dat neemt niet weg dat ook wij verantwoording hebben voor onze kinderen en het dus goed is om wel overwogen een gezin te stichten. Het is daarom niet verkeerd om aan “gezinsplanning “ te doen d.w.z. het aantal kinderen en ook het tijdstip van hun komst biddend met de Heer te bespreken. Natuurlijk kan het ook nooit Gods bedoeling zijn dat de geboorte van kinderen ten kosten gaat van de lichamelijke of geestelijke gezondheid van de moeder.

Daartegen over staat dat het vrijwillig en totaal afzien van kinderen (in een normaal gezin) bijvoorbeeld uit oogpunt van het maken van carriƫre, onBijbels is. (Lees ook Ps.127:3b en 1 Tim.2:15).

U kunt hier gratis een volledige studie over dit onderwerp downloaden. KLIK HIER