donderdag 22 oktober 2009

Het begin van het huwelijk

.


De oorspong.

Het huwelijk moet wel een Goddelijk oorspong hebben. In de Bijbel lezen we de opdracht om het huwelijk in ere te houden (Hebr.13:4a). Indien het huwelijk van oorsprong een menselijke instelling zou zijn, dan is er geen reden dit zo in ere te houden. Heel veel menselijke wetten en regels zijn al lang vergeten of door de tand des tijds aangetast. Maar dat wat God instelt is eeuwig en wordt niet door de tijd teniet gedaan. God nu stelde het eerste huwelijk tussen Adam en Eva in. Hij zag in Zijn grote wijsheid dat het niet goed was dat Adam alleen was en gaf hem Eva. Daarbij zag de mens dat zij een deel van hem was, God had haar uit zijn rib gebouwd en de Heer gaf hiermee het beginsel van het huwelijk aan, deelhebben aan elkaar. Adam noemde haar ook deel van zichzelf. (Gen.2:18-25)vers 23”..toen zeide de mens: Dit is nu eindelijk been van mijn gebeente en vlees van mijn vlees; deze zal mannin heten, omdat zij uit de man genomen is...”Dit is nu de grondgedachte van het christelijk huwelijk namelijk: de eenwording (samenbinding) van 2 mensen (man en vrouw) die door God zijn samengebracht. (Matth.19:6 “..wat God heeft samengevoegd..”)

Notitie.Het huwelijk is een duurzaam exclusief liefdesverbond tussen gelijkwaardige partners, dat leidt tot een zo groot mogelijke geestelijk en lichamelijk eenheid.

Het christelijk huwelijk betekent:

A. Geestelijk samengevoegd door de Heer, aan elkaar gegeven worden.

B. In lichamelijke zin, één vlees worden. (Gen.2:23,24)
Er is een natuurlijke (vleselijke) eenwording, Lees Gen.3:16 over de begeerte van de vrouw en Gen. 2:24 over de begeerte van de man.Er is een geestelijk éénwording. Dit laatste is een groei proces welke voor een kind van God afhankelijk is van zijn groei naar Christus.
Koning Salomo spreekt i.v.m. die geestelijk éénwording, van een drievoudig snoer wat niet verbroken kan worden. (Pred.4:12) . Geestelijk éénworden betekent, elkaar verstaan, aanvoelen, willen dienen, aanvaarden etc. Natuurlijk kunnen we dat nooit in voldoende mate in eigen kracht, maar dit is het werk van de Heilige Geest wat ook Zijn vernieuwend werk wil doen in ons huwelijk.

Advies.Probeer nooit de ander te veranderen, omdat u zich een andere voorstelling van uw partner had gemaakt, dus uit een soort teleurstelling omdat de ander niet aan ons verwachtingspatroon voldoet. Aanvaarding is de eerste voorwaarde tot het welslagen van ons huwelijk. Bidt de Heer liever: ”Heer verander mij..”.

U kunt hier gratis een volledige studie over dit onderwerp downloaden. KLIK HIER