maandag 26 oktober 2009

Sex voor het huwelijk






In de Bijbel is het verboden dat een man en vrouw "buiten het huwelijk" sexuele gemeenschap met elkaar hebben. Werd dit toch gedaan, dan 'moest' het stel trouwen. Lees Ex.22:16. Tevens verstaan we uit 1 Kor.7:9 dat sex hoort binnen de grenzen van het huwelijk. Letterlijk staat er "als je je niet kunt onthouden, trouw dan want dat is beter dan je te branden" en met branden wordt zondigen bedoeld.

De Bijbel refereert ook vaak aan sex voor het huwelijk als "ontucht" of "overspel", maar dan wel in de zin van sexuele gemeenschap tussen mensen die niet met elkaar getrouwd zijn. (lees ook Deutr.22:13-30) Het enige verschil dat de Bijbel maakt tussen sex voor het huwelijk en overspel, is dat overspel plaatsvindt tussen getrouwde personen terwijl dat bij sex voor het huwelijk niet het geval is. Sex voor het huwelijk is net zozeer een zonde als overspel en alle andere vormen van sexuele immoraliteit. Deze hebben alle betrekking op sexuele relaties met iemand waarmee je niet bent getrouwd.
De Bijbel verklaart dit als volgt: "...Maar bedenk dat het lichaam er niet is om ontucht mee te plegen: het is er voor de Heer en de Heer is er voor het lichaam." (1 KorintiĆ«rs 6:13). Vers 18 gaat hierop verder in, "Ga ontucht uit de weg! Geen enkele andere zonde die een mens kan begaan tast het lichaam aan, maar wie ontucht pleegt zondigt tegen het eigen lichaam." Galaten 5:19 zegt hetzelfde, "Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: ontucht, zedeloosheid en losbandigheid..." EfeziĆ«rs 5:3 zegt het het duidelijkst, "Laat er bij u geen sprake zijn van ontucht of zedeloosheid, of van hebzucht – deze dingen horen niet bij heiligen." Uit deze verzen blijkt dat de Bijbel een complete en totale onthouding van sex voor het huwelijk voorstaat.
Waar Moeten We de Grens Trekken?
Een veel gestelde vraag is, "Als we geen sex kunnen hebben, hoe ver kunnen we dan wel gaan?" Een betere vraag zou zijn: "Hoe ver zouden we moeten gaan?" God's Woord geeft ons geen gedetailleerde "lijst" van alle dingen die een koppel wel of niet zou kunnen doen voordat zij getrouwd zijn. Maar, juist omdat de Bijbel niet direct bespreekt wat een koppel wel of niet zou kunnen doen, geeft dit ons geen vrijbrief om alles maar te doen tot aan de uiterste grens van sex voor het huwelijk. In essentie is "voorspel" bedoeld om "voor de sex" plaats te vinden en om een koppel gereed te maken voor sex. Logisch gezien zijn dan alle vormen van "voorspel" beperkt tot koppels die getrouwd zijn. Alles wat als "voorspel" kan worden beschouwd, zou tot het huwelijk vermeden moeten worden.

U kunt hier gratis een volledige studie over dit onderwerp downloaden. KLIK HIER