vrijdag 23 oktober 2009

Sexualiteit

.





Sexualiteit is door God gegeven om de ander te dienen en het geeft alleen voldoening als je beide bereid bent om jezelf te geven aan de ander.

De lichamelijke eenwording tussen een man en een vrouw binnen een liefdesrelatie is op zichzelf een geheimenis. Het is veel meer dan een geslachtsdaad, het is een ontmoeting van lichaam, ziel en geest.

De sexualiteit is een sterk bindmiddel en past daarom alleen in het huwelijk. Deel je de seksuele ervaring met meer dan één mens, dan verbleekt ze en raakt ze haar bindend vermogen kwijt.
Sexualiteit wil zeggen, je bent er voor de ander. De Bijbel zegt het zo:“De vrouw heeft niet zelf over haar lichaam te beschikken, doch haar man en eveneens heeft de man niet zelf over zijn lichaam te beschikken doch zijn vrouw”. 1 Kor.7:4.

De sexualiteit behoort exclusief binnen de veilige grenzen van het huwelijk. Geslachtsgemeenschap voor het huwelijk, is absoluut in strijd met Gods wil.
Doel van de sexualiteit.Laat ons vooral niet vergeten, het doel is ook voor het hebben van nageslacht. Het is Gods wil dat wij vruchtbaar zullen zijn (Gen.1:28). Het zogenaamd kinderloos blijven b.v. om financiële redenen is absoluut tegen de wil van God. Een oprecht wedergeboren kind van God moet instaat zijn, samen met de Heer een uitweg te vinden.Daar staat tegenover dat geboortebeperking op welke wijze dan ook, niet per definitie in strijd hiermee is. Het hangt af van onze motieven en God is de kenner van ons hart. In de wereld om ons heen wordt anti-conceptie veelal gebruikt om vrij sexueel verkeer mogelijk te maken. Op die manier kan men zonder de last van een mogelijke zwangerschap, sexueel kontakt hebben en dit is nu juist wat God afwijst, in dat geval is dus het motief absoluut onjuist.De geslachtsdaad is ten diepste bedoeld om op een exclusieve manier uiting te geven aan de liefde en genegenheid die men voor elkaar heeft. Door lichamelijk één te worden beleefd men die genegenheid op een exclusieve manier. Tevens vraagt dit vertrouwen en overgave aan elkaar. Het is het geheim wat je alleen met die ander deelt, ook dit is het doel van de sexualiteit. Vandaar ook dat overspel dit exclusief genieten van elkaar verbreekt, je hebt ‘t geheim niet meer met één persoon, het vertrouwen is weg.

Enkele nuttige advisen met betrekking tot sexualiteit.

1. Neem de tijd voor elkaar, leer van elkaar te genieten. Ook dit mag van God, Hij heeft ons de sexualiteit zelf geschonken. (Lees Spreuken 5:18,19)De satan heeft sexualiteit tot iets vulgairs gemaakt en probeert ons wijs te maken dat genieten hiervan verkeerd is, maar dit is absoluut één van zijn vele leugens.

2. Leer naar elkaar te luisteren, ook op dit vlak, zodat je elkaar echt kunt dienen. Zeg nooit:”ik ben nu eenmaal zo en hij moet mij maar accepteren”, dat is in ieder geval geen houding van iemand die de ander uit liefde wil dienen. Aan de andere kant, verwacht niet teveel van de ander, stel je eisen niet te hoog.

3. Wees bereid om te wachten, als de ander dat aangeeft om een bepaalde reden, ook al kun je je daar moeilijk in vinden. Dwing nooit, dat maakt dingen kapot die soms weer moeilijk geheeld kunnen worden. Liefde heeft ook respect voor de ander.

4. Probeer ruzie of onenigheid over dit gevoelige onderwerp te vermijden, wacht liever en bespreek het op een geschikter moment. Sexualiteit is te kostbaar, onenigheid hierover heeft vaak een diepere oorzaak die op een rustig moment beter bespreekbaar zijn.

U kunt hier gratis een volledige studie over dit onderwerp downloaden. KLIK HIER